Vässa din produktivitet när du skall flytta

Visste du att en flytt kan vara ett tillfälle till att göra sig själv till en bättre människa? Det ville du väl antagligen inte höra egentligen, att bli en bättre människa är ofta förknippat med att göra jobbiga saker, som att syna själv, se sina fel och rätta till dem. Det vill man oftast inte göra eftersom man har förknippat det med smärta och att vara obekväm i sitt nya beteende. Vi är programmerade till att undvika smärta och söka oss till njutning i Östermalm till exempel – vilket skapar stora problem i våra liv med olika flyttfirmor. I den här artikeln kommer jag att lägga fram några tankar om hur man kan använda flytten som ett tillfälle för att vässa sin produktivitet och således bli en bättre människa.

Att se resultatet innan det är där

En princip som gör oss mer produktiva är att istället för att hela tiden fokusera på uppgiften vi har framför oss – är att fokusera på vad målet med uppgiften är. Det gör att vi förstår hur vi skall göra uppgiften på bästa sätt för att komma så nära målet som möjligt. Ett exempel skulle kunna vara att röja i källaren. Om vi bara går ner och röjer källaren utan att ha målet klart för oss kanske vi missar att städa och göra ordning så att vi slipper gå ner till flyttfirmor östermalm  igen. Källaren skall ju vara flyttstädad och färdig när vi är klara där nere, har vi det målet i åtanke så slipper vi går ner i källaren två gånger.

Att börja är guld värt

Att bara sätta igång är väldigt viktigt, det är alldeles för många mästerverk som aldrig blivit skapade på grund av att man inte har börjat. När man väl börjar så brukar saker och ting rulla på – när man har gjort en insats med en flyttfirmor östermalm någonstans så är man ofta mer benägen att fortsätta arbeta där, det är som i poker – har man satsat mycket på en hand vill man gärna följa med den till slutet (på gott och ont).

Belöningar är viktigt

Att jobba som en slav och inte få något för det är inte kul, och vi tenderar till att vara ganska tyranniska mot oss själva. Därför tycker jag om att ge mig själv belöningar, ofta. En belöning när man flyttar som är riktigt fin är att anlita en flyttfirma så man kan lyxa till det under sista biten. Att ha en flyttfirma när man flyttar gör det hela så mycket skönare att jag inte vet vad annars jag skulle önska mig, så om jag får välja belöning blir det flyttfirma alla dagar i veckan.