4 bra extrajobb för dig som studerar

Som student är det inte helt ovanligt att man har behov av extra klirr i kassan. Man ska äta, bo, köpa dyr kurslitterarut och andra nödvändigheter för den lilla peng man har varje månad och det kan vara svårt att få slantarna att räcka till. Ett extrajobb är perfekt för den som studerar, för att få in lite extra pengar i plånboken när det behövs. Man kan till exempel söka sig till en städfirma eller arbeta inom vården men det finns även andra alternativ.

Som tidningsbud

Är du student och dessutom väldigt morgonpigg? Då kan du ta på dig några pass som tidningsbud, förslagsvis under helgerna. Du får dock vara beredd på att stiga upp mer eller mindre mitt i natten eftersom tidningar delas ut väldigt tidigt. Ett annat liknande alternativ är att dela ut reklam, då får man oftast lite mer sovmorgon även om även detta är något som ofta delas ut under morgon eller åtminstone förmiddag.

Hos städfirma

Att extrajobba hos en städfirma är ett annat bra alternativ för den som är student. Här behövs ofta extrahjälp för olika typer av städ och det kan vara alltifrån att städa trappuppgångar till att hjälpa till vid stora flyttstädningar.

Som extrajobbare hos en städfirma kommer man säkerligen få hänga med på många olika uppdrag med http://flyttstädningsfirmaimalmö.se/ som möjliugt och det passar för den som är noggrann och har en känsla för bra service. Jobb under dagtid, kvällstid och helger kan förekomma så chansen att man har tid över för jobb vid något tillfälle är ganska stor.

Inom barnpassning

Runt om i landet finns fler agenturer som förmedlar lämpliga barnvakter till olika typer av familjer. Det kan handla om att hämta på skola och förskola och se till att barnen får i sig mellanmål och annat innan föräldrarna kommer hem från jobbet. Det kan också handla om att hjälpa till med läxläsning, vilket såklart är helt perfekt för den som själv studerar och är uppdaterad på just det.

Finns inget företag för barnpassning där du bor kan du alltid själv annonsera om att du finns tillgänglig. Kanske har du till och med nära och kära som har behov av barnvakt då och då, där du kan erbjuda dig att kliva in när det behövs.

Olika vårdyrken

Inom vården råder stor brist inom flera olika områden och som student är det perfekt att skriva upp sig på olika vikarielistor. Det kan vara på ett boende, inom hemtjänst eller personlig assistans. Beroende på hur mycket eller lite man vill och har tid att jobba kan man skriva upp sig på ett eller flera ställen. Även som vikarie kan man räkna med att bli inringd med jämna mellanrum eftersom det ofta saknas folk.

Jobb på städfirma, som tidningsbud eller som barnvakt. Vad passar bäst för dig? Det finns många jobb som passar perfekt för den som oftast har händerna fulla med studier men ändå lite utrymme för att tjäna en extra slant. Extrapersonal behövs inom många olika branscher och vare sig man gillar att jobba med service eller om man trivs bättre för sig själv brukar det finnas något att hitta för dom allra flesta.