Är du i behov av flytt hjälp eller inte?

Det är inte alltid lätt att veta om det är värt att anlita flytthjälp eller inte, det beror ju helt på situationen man är i och hur mycket det är som skall flyttas. Sedan är det så klart också en fråga om hur mycket pengar man har att lägga på flytthjälp. Har man absolut inga pengar så är det väl inte så mycket att tänka på, då har man helt enkelt inte råd. Flytthjälp kostar i snitt 7000 kronor att boka och priset varierar beroende på hur mycket det är som skall flyttas och hur långt man skall flytta. Har man däremot lite pengar på fickan så kan det ju vara något att tänka på.

 

Man kan använda ROT-avdrag för flytthjälp

 

Så om det kostar 7000 kronor att flytta kan man ofta dra av åtminstone 2000-2500 kronor vilket gör det hela lite mer prisvärt och kanske lite mer lockande. Särskilt om det är en hel del tunga saker som skall flyttas och man själv kanske inte är den mest vältränade människan i världen. Sedan är det ju alltid skönt att slippa involvera sina vänner i en sådan här jobbig grej, eller hur?

 

Är man en fattig student så är det nog bättre att skippa flytthjälp

 

Desto yngre man är desto mindre saker har man hunnit samla på sig, och ofta har man inte hunnit samla på sig särskilt mycket pengar heller. Så i det fallet är det oftast bättre att skippa flytthjälp och lägga pengarna på att skaffa sig lite fin inredning och kanske någon ny möbel istället. Flyttar man ifrån sina föräldrar så kanske man behöver köpa på sig en hel del möbler och andra nödvändigheter och då kommer ju dem där tusenlapparna väl till pass som man sparar på att inte anlita flytthjälp. Man har ju ofta sin familj och några vänner som gärna hjälper en med sin första flytt – konstig nog blir ens omgivning mindre och mindre sugen på att hjälpa till med flytten ju äldre man blir, hmmm undra varför?