Hur många gånger i livet flyttar man egentligen?

Det är så klart olika för olika människor, vissa gillar att flytta runt mer än andra. Vissa bor kvar på precis samma ställe hela livet och andra flyttar en gång om året – vissa slår sig aldrig riktigt till rot någonstans heller och lever som nomader hela sina liv eller åtminstone till mogen ålder och sedan slår de sig ner någonstans. Jag vet inte vilket temperament du har så i den här artikeln kommer jag att skriva om lite allt möjligt och framförallt varför det är så värdefullt att ha hjälp av en flyttfirma när man väl flyttar, och varför det inte är särskilt dyrt.

Jag brukar tänka så här

Man flyttar ändå rätt så sällan skulle jag säga, flyttar man årligen så kanske det blir en dyr utgift att boka flyttfirma där det ingår i flyttstädning varje gång. Men flyttar man säg, vart femte år – vilket ändå är rätt så ofta om man jämför med hur ofta människor brukar flytta. Och säg att en flyttfirma kostar 10 000 kronor att anlita i snitt, billigare om du bor litet och dyrare om du bor stort. Ja på fem år så blir det 2000 kronor om året, vilket är ungefär 170 kronor i månaden man behöver spara för att inte behöva bära alla sina saker. Det är vad en familjepizza kostar, och familjepizzor är inte alls nyttiga så skippa en familjepizza och anlita en flyttfirma istället så blir din kropp mycket gladare på två olika sätt – mindre mage och inget ryggskott.

Att leva som nomad

Jag gillar idén att leva ett nomad-liv att inte ha någon fast punkt att vara bunden till, att kunna röra mig runt fritt i världen. Med bara min dator och en väska. Det är ett riktigt äventyr – då behöver man absolut ingen flyttfirma. Man är ju lite av en egen flyttfirma eftersom man flyttar sig själv hela tiden. Vad som kanske kan vara svårt är att komma in i en rutin och få mycket jobb gjort med en bra stockholmsflyttfirma.se, men jag vet inte. Det kanske går ändå om man verkligen vill. Om man uppskattar livet som nomad tillräckligt mycket så kanske det är så att man får inspiration av en flyttfirma och motivation till jobba mer och på så sätt skapar man sig en rutin, kanske inte att man jobbar samma tid varje dag men man skapar åtminstone en rutin att jobba en viss mängd varje dag eller vecka. Vad tror du?

Att bo på en fast punkt

Att bara bo på ett och samma ställe hela livet lockar mig inte alls lika mycket, visst sparar man en hel del pengar på att inte behöva någon flyttfirma eftersom man bara bor kvar. Men är det verkligen värt det? Tänk vad man missar, att utforska världen. Den är så stor och det finns så mycket att se, så många frukter att äta och så många kvinnor att träffa. Jag vet inte hur du ser det men jag är hellre min egen flyttfirma och rör mig runt i världen än att sitta fast och bli mossig på ett enda ställe. Det är bara så jag tänker, hur tänker du?

När man väl skall flytta

Har man bestämt sig för att flytta, alltså flytta sitt hem tycker jag absolut man skall unna sig en flyttfirma. Det har alltid varit värt med flyttfirma varje gång jag anlitat en flyttfirma har jag blivit nöjd och glad. Jag har aldrig känt att det var bortkastade pengar på flyttfirma stockholm så jag fortsätter att rekommendera det till alla som skall flytta inom den närmsta framtiden.