Bjud vännerna på hemmaspa – Pediky & Ansiktsbehandling

Vill du överraska dina bästa vänner med en härlig dag tillsammans är hemmaspa en bra idé. Det behöver inte vara så avancerat utan man kan göra mycket med enkla medel. Pedikyr, ansiktsmask och hårinpackning är sådant som alltid känns som en lyx, och att göra det tillsammans kan bli både roligt och minnesvärt. Nedan följer några idéer som passar för en spadag hemma.

Fixa spakänslan

För att lyckas med en spadag hemma behövs ingen omfattande ommöblering – se bara till att lägga fram handdukar och annat där du tänkt att sällskapet ska hålla till. Ställ fram några doftljus och laga en hälsosam lunch. Varför inte bjuda vännerna på en nyttig välkomstdrink? Färsk uppskuren frukt på ett stort fat är också ett måste för att få till den där rätta spakänslan.

Starta dagen med en promenad

Börja spadagen med en uppfriskande promenad när gästerna till ditt hemmaspa anländer. Välj en skogsmiljö om det finns i närheten – det hjälper både kropp och sinne att slappna av. Det behöver inte vara en jättelång promenad utan det räcker gott och väl med 30 minuter ute i den friska luften.

Gör en avdelning för pedikyr

Fötterna glöms ofta bort, så se till att fixa en liten avdelning för pedikyr när du bjuder hem vännerna på en spadag. Ett varmt fotbad, fotfilar och en skön fotkräm räcker gott och väl för att fötterna ska få den omvårdnad hos https://www.amytiz.se/ansiktsbehandling-goteborg/ dom behöver.

För en lite lyxigare pedikyr kan du alltid köpa nagellack i några olika färger så att gästerna kan måla tånaglarna i en önskad färg. Är kompisgänget tight kanske ni kan utföra pedikyr på varandra? Om det känns intimt kan var och en göra sin egen.

Förbered ansiktsmasker

När fötterna fått pedikyr är det dags att ta hand om ansiktet! Köp färdiga ansiktsmasker eller leta efter något recept på nätet. Det finns många roliga ansiktsmasker att prova på, innehållandes alltifrån choklad till färska örter. Det kan vara roligt att prova på att göra sin egen blandning och hinner du inte förbereda i förväg kanske gänget kan göra även det tillsammans.

Avsluta med hårinpackning

En riktigt bra spadag behandlar kroppen från topp till tå, så att avsluta med en vårdande hårinpackning är givet. Även här finns det recept på varianter man kan blanda ihop själv, bland annat olivolja är både populärt och effektivt att ha i håret. Det går såklart lika bra att välja en köpt variant om man hellre föredrar det.