Tips och råd till dig som ska starta en egen städfirma

Att privatpersoner köper städtjänster har onekligen blivit väldigt vanligt. Företag gör det givetvis också men det har dom flesta gjort sedan en tid tillbaka. Det finns alltså utrymme på marknaden för många städfirmor eftersom efterfrågan är så stor och tillhör man en av dom som brinner för service och dessutom gillar att städa är det ingen dum idé att starta eget.

Fundera på vad du vill erbjuda

Städning är brett och det finns många tjänster som går att erbjuda. Ska man däremot starta en egen städfirma är det vanligt att man börjar helt på egen hand utan anställda så det kan vara klokt att begränsa sig och inte erbjuda flyttstäd göteborg allt. Vad brinner du mest för och kanske viktigast av allt – vad är du bäst på? Kanske kan du börja med att erbjuda hemstädning och fönsterputsning för privatpersoner, för att sedan öka utbudet när du har skaffat dig några kunder.

Det kan också vara bra att kolla in vad konkurrenterna har för utbud. Fundera på om du kan erbjuda någon som andra inte har och på hur du ska göra för att sticka ut från mängden. Den som har något unikt som lockar kommer troligtvis också att få fler kunder och även om man erbjuder samma typ av tjänst så kanske det går att spetsa till den för att kunden ska få det där lilla extra.

Skaffa utrusning eftersom

Det kan vara riskabelt att göra många stora och dyra inköp innan man har fått sina första bokningar. Det finns mängder av avancerad städutrustning att köpa men även här kanske man kan tänka på att man inte behöver allt från början. Börja med att köpa in det mest nödvändiga och utöka sedan efter behov. På så vis slipper du göra onödiga inköp och lägga pengar på sådant som kanske aldrig kommer att användas, vare sig firman blir en framgång eller inte.

Starta en hemsida

Ett bra sätt att synas är att skaffa sig en egen hemsida. Där kan man också presentera sig själv och sina värderingar för att locka till sig nya kunder. Du kan visa upp vilka typer av tjänster din städfirma erbjuder och du kan även lägga ut en prislista om det känns viktigt.

Se också till att dina kontaktuppgifter är enkla att hitta och bjud gärna på en proffsig bild på dig själv. Personer som anlitar en städfirma vill känna förtroende för denna så se till att förmedla lite viktig information om dig själv och ditt företag.

Marknadsför dig med erbjudanden

Att skapa en hemsida är ett sätt att marknadsföra sig med det finns även andra effektiva metoder som ofta lockar nya kunder till sig. Att annonsera i lokala tidningar eller ännu bättre – i sociala medier, brukar få bra spridning och publicitet. Lägg ut ett bra erbjudande eller kanske en tävling där du lottar ut en städning eller något annat roligt som lockar. Det brukar vara väldigt uppskattat och dessutom är chansen stor att många får upp ögonen för din nyetablerade städfirma.